استعداد سران فتنه طبق سنت الهی صرف اهداف دشمنان الهی شد
بخش اول: سبک زندگی دینی (بصیرت)
مومن و مسلمان باید در زندگی اهل بصیرت بوده و اهل غفلت نباشد اگر انسان اهل بصیرت باشد در زندگی وظایف خود را بخوبی می فهمد و در آخرت به سعادت می رسد.
اگر انسان اهل بصیرت باشد اولیاء و اوصیای الهی در مقابل دیدگان او مورد ظلم واقع نمی شوند.
اگر مردم زمان حضرت امیرالمومنین علیه السلام اهل بصیرت بودند حضرت مظلوم واقع نمی شدند و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در سن جوانی به شهادت نمی رسیدند.
براساس بیان حضرت امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه هیچکس الم دین را نمی تواند حمل کند مگر دارای صبر و بصیرت باشد.
کسی که اهل بصیرت نباشد نمی تواند دین دار واقعی باشد لذا بصیرت دین انسان را حفظ کرده و سبب می شود انسان با دین و ایمان وارد صحرای محشر شود.
کسانی که بخاطر بی بصیرتی گمراه می شود مقصر خودشان هستند چرا که از خود محافظت نکرده و روش و منش زندگی خود را به درستی انتخاب نکرده اند.
انسان باید در درون خود نور و معنویتی ایجاد کند که خود و دیگران نتوانند او را گمراه نمایند.
در طول تاریخ ائمه اطهار عدم بصیرت مردم سبب مظلومیت و شهادت ائمه شد اما بصیرت و روشن بینی مردم در فتنه ۸۸ سبب برچیده شدن فتنه در کشور شد.
انسان بصیر هر سخنی را قبول و باور نمی کند بلکه با قدرت فکر و اندیشه آن را آنالیز و تحلیل می کند.
نبود بصیرت سبب می شود با چند تصویر و کلیپ دروغ منتشر شده در فضای مجازی دین و ایمان مردم از بین برود.
اگر بصیرت در وجود انسان باشد صحت و دروغ محتواهای منتشر شده در فضای مجازی را تحلیل می کند و سپس آن را باور یا رد می کند.
نبود بصیرت سبب شد تا مردم از حضور همسر پیامبر صلی الله علیه و آله در جنگ جمل فریب خورده و در مقابل حضرت امیرالمومنین علیه السلام قرار بگیرند.
تنها کسانی که در زمان جنگ جمل دچار فتنه نشدند و حق را از باطل تشخیص دادند افراد بابصیرت بودند.
در جنگ صفین با به نیزه زدن قرآن ها، خدعه و نیرنگی ایجاد کردند که بجز افراد بابصیرت بقیه اصحاب دچار گمراهی و انحراف شدند.
مردم باید در زندگی اهل بصیرت، تفکر و تدبر باشند و مواضع حق را بشناسند تا دچار فتنه ها و انحرافات نشوند.
بخش دوم: سالگرد رحلت آیت الله مصباح
علامه مصباح در انقلاب نقش بسیار بزرگ و مؤثری داشته و عالمی فقیه، فیلسوف، متکلم و اسلام شناس واقعی بودند.
مقام معظم رهبری در پیام تسلیت خود ایشان را عالم ربانی خطاب کردند چرا که ایشان ذوب در خداوند بودند.
براساس پیام تسلیت مقام معظم رهبری، علامه مصباح فقیهی حکیم بودند یعنی اسلام شناس و دین شناس واقعی بوده و حرکات و سکنات ایشان با حکمت و سنجیده بود.
علامه مصباح به تعبیر مقام معظم رهبری مجاهد بودند یعنی ایشان در مقابل دشمنان ایستاده و از مرزهای عقیده و اعتقاد دفاع می کردند.
مقام معظم رهبری ایشان را زبان گویای اسلام معرفی کردند چرا که در آن اوضاع آشفته فتنه 88، سخنرانی های ایشان سیاست های خصمانه دشمنان و فتنه گران را خنثی می کرد.
در اواخر عمر وقتی که دیگر توان رفتن به ملاقات مقام معظم رهبری نداشتند به اطرافیان خود سفارش کرده بودند که از طرف من از قدم های مقام معظم رهبری ببوسید.
علاه مصباح همواره پشتیبان رهبری بودند اما متاسفانه عده ای دارای علم هستند اما سخنانی را که باید به دشمنان بگویند علیه مقام معظم رهبری می گویند.
علت این است که براساس سنت الهی هرکس عمر خود را در راه ولی خدا صرف نکند خداوند کاری می کند که عمر خود را در راه دشمنان خدا صرف کند.
عده ای علم آموخته اند اما چون استعداد خود را در راه ولی خدا صرف نمی کنند خداوند کاری می کند که تمام استعدادش در راه دشمن خداوند صرف کند.
سران فتنه دارای استعداد و توانایی بودند اما بدلیل مقابله با ولایت خداوند آن ها را چنان مبتلا کرد که استعداد خود را در راه دشمنان صرف کردند.
بخش سوم: سالگرد شهادت سردار سلیمانی
سردار سلیمانی شخصیتی باعظمت بودند و دو شاخصه عمده داشتند که یکی محو محبت پروردگار بوده و دیگری ذوب در ولایت بودند.
هرکس خداوند را دوست داشته و محو محبت خداوند باشد حاضر می شود هست و نیست خود حتی جان خود را در خداوند فدا کند.
سردار در نامه ای که به دختر خود می نویسد این را بیان می کند که حاضرم تمام دار و ندارم را بدهم تا در راه خداوند به شهادت برسم.
ذوب در ولایت یکی از ویژگی های مهم سردار بود که در اصحاب واقعی حضرت امیرالمومنین علیه السلام وجود داشت و حاضر بودند زنده زنده دفن شوند ولی به حضرت جسارتی نکنند.
سردار در وصیتنامه خود خداوند شکر می کند که او را در مسیر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری قرار داده است.
وقتی صداوسیما تصاویر سردار را نشان می دهد انسان متوجه می شود که ارادت ایشان به مقام معظم رهبری واقعی بوده و از روی محبت تمام است.
مردم و مسئولین باید ویژگی محبت به خداوند و ذوب در ولایت سردار را الگو و سرمشق خود قرار دهند.