
متن این پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىٰ وَبِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ذَٰلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (سوره انعام آیه۱۵۲)
در روزگاری که امت اسلامی به خاطر انواع عقبماندگیهای مفرط در موضوعات صنعتی، اقتصادی، تکنولوژی و ... در محاصره دشمنان کینهتوز و انتقامجو قرار دارد ایجاد هرگونه تنش، اختلاف، بدبینی، تدابر و تنافر بین کشورها و ملتهای اسلامی گناه نابخشودنی است.
امروز بر آحاد امت اسلامی در تمام کشورهای اسلامی مخصوصاً بر صاحب منصبان واجب شرعی است که از هرگونه رفتارها و گفتارهای تفرقهافکن و از هر آنچه که باعث میشود امت مرحومه مبتلی به تقطع و تفرق شده و به آحاد متفرق تبدیل گردد اجتناب نمایند.
همه میدانیم که منطقهی راهبردی غرب آسیا هماره مطمع دشمنان اسلام و شوکت مسلمین بوده است. اکنون نیز استراتژی ثابت استکبار و صهیونیسم همین است. اندک هوشمندی کافی است تا با درک عمیق از توطئههای دشمن، هرگونه اظهار نظر از سوی مسئولان و زمامداران کشورهای غرب آسیا با سنجیدگی و پختگی همراه باشد.
متأسفانه در رژه پیروزی کشور آذربایجان در قرهباغ اشعار و سخنانی بر زبان جاری شد که سیادت و وحدت اراضی کشور ما را هدف گرفته بود و از سوء حظ گوینده اینکه، آن اشعار توسط ایرانیان جدا شده از وطن مادری سروده شده است.
۲۰۰سال است که ایرانیان ساکن در ۱۷ولایت قفقاز که توسط دولت شوروی از وطن مادری، بابا توپراقی و وطن تاریخی جدا شدهاند اشعار حسرت میسرایند و با اشعار حسرت زندگی میکنند چقدر شایسته است محققین تاریخ کشور عزیزمان ایران، اشعار حسرت را جمعآوری و به رئیسجمهور ترکیه ارسال نمایند تا متوجه شود که تنظیمکنندگان خطابه چه خیانت بزرگی به او کرده و برای او مایه آبروریزی بزرگ درست کردهاند.
بالاتر از اشعار حسرتنامههای جانگداز و جانسوز ایرانیان جدا شده از وطن مادری است که بعد از عقد قرار داد گلستان در منطقه گلستان قرهباغ به مراجع عظام نوشته و از ظلم و ستم و از تعدیات ناموسی اشغالگران نالهها کرده و از مراجع استمداد طلبیدهاند.
در تاریخ زندگی بشر روی کره خاکی اشعار حسرت زیادی سروده شده اما دو نوع اشعار حسرت سرآمدتر و جانسوزتر از همه اشعار حسرت است. اول اشعار حسرت ایرانیانی است که از وطن مادری و تاریخی خود توسط دولت شوروی طی عهدنامه گلستان و ترکمنچای جدا شدهاند و دوم اشعار حسرت ۲۵میلیون علوی آناتولی است که در فراق شاه اسماعیل ختایی آنها را سرودهاند.
و عجیب این است که با گذشت حدود ۴۵۰سال از حیات شاه اسماعیل الان نیز اشعار حسرت در جم خانههای ترکیه قرائت میشود.
حادثه ۱۹ژانویه در آستانه فروپاشی دولت شوروی و سرازیر شدن سیل آذریها به طرف وطن مادری چهرهای بسیار مقاوم، ریشهدار، اصیل و غیور از آذریهای جهان به تماشا گذاشت و معلوم شد هنوز شعلههای عشق و علاقه به وطن مادری در دلهای آنها شعلهور است.
آنها با اقدام خود ثابت کردند هرچه فراموش شود مادر و تعلق به اهلبیت فراموش نمیشود.
سخن آخر اینکه فن خطابه و اصول سیاست اقتضاء میکند که خطیب مطالبه خود را بعد از امکانسنجی دقیق بر زبان بیاورد تا وزن علمی، سیاسی و اجتماعی او تنزل نکند.
کمترین محققی میداند که مقصد گوینده آن اشعار ذرهای امکان تحقق ندارد. یاد خیر میکنیم از جناب حیدر علیاف که وقتی از ایشان در خصوص الحاق سوال کردند گفت: کسانی که آن را مطرح میکنند دیوانهاند! چون دست باید به بدن ملحق شود نه بالعکس!
همه باید بدانند که حسن همجواری و همکاری با همسایگان و بلکه با تمام ملتهای مسلمان از اصول خطیر انقلاب اسلامی است و این موضوع همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است از این رو ما از تمام مسلمانها مخصوصاً در ایران، آذربایجان و ترکیه میخواهیم در شرائط حساس منطقه بسیار هوشیار باشند و ابزار توطئههای پیچیده اختلافافکن دشمن قرار نگیرند و کریمه "هموا بما لم ینالوا" را محقق سازند.
وآخر دعوانا ان الحمدلله رب العالمین
سید محمدعلی آل هاشم (نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی)
سید مهدی قریشی (نماینده ولیفقیه در آذربایجانغربی)
علی خاتمی (نماینده ولیفقیه در استان زنجان)
سیدحسن عاملی( نماینده ولیفقیه در استان اردبیل)
۲۲آذر ۹۹
۲۶ربیعالثانی ۱۴۴۲