بسم الله الرحمن الرحیم
حلول ماه شعبان را خدمت همه مردم استان تبریک و تهنیت عرض مینمایم و از درگاه پروردگار تبارک و تعالی عاجزانه میخواهیم در این ماه به همه ما توفیق عنایت فرمایند تا آماده استقبال از ماه رمضان، ماه ضیافتالله شویم تا در این ماه موجبات کرم و الطاف الهی را جلب نماییم.
در ماه شعبان اعیاد عظیمی وجود دارد، از جمله ولادت حضرت اباعبدالله علیهالسلام و روز پاسدار که این روز را خدمت همه مردم علیالخصوص پاسداران انقلاب اسلامی تبریک میگویم، هاکذا در نیمه شعبان، ولادت با سعادت منجی عالم بشریت حضرت بقیهالله الاعظم واقع شده است و امیدواریم عنایات و توجهات این بزرگواران در این ماه شامل حال ما گردد.
این ماه، ماه پرعظمت و اصل مهم در این ماه، آماده شدن برای ورود به ماه مبارک رمضان است، دعاهایی که در این ماه از اهلبیت عصمت و طهارت علیهماالسلام به دست ما رسیده قابل توجه و تأمل هستند مخصوصاً مناجات شعبانیه که در روایت آمده که این مناجات از حضرت امیرالمومنین علیهالسلام است و تمامی ائمه اطهار بدون استثناء توسط این مناجات در ماه شعبان با خداوند به مناجات پرداختهاند.
مناجات شعبانیه مفاهیم و مضامین عجیب و قابل توجهی دارد، دعا مسئلهای است که اهلبیت علیهماالسلام براساس اندازه درک و فهم خود با خداوند سخن گفتهاند نه به اندازه درک و فهم مردم، همانطور که اهلبیت میفرمایند: «نَحنُ مَعَاشِرَ اَلْأَنْبِيَاءِ أُمِرْنَا أَنْ نُكَلِّمَ اَلنَّاسَ عَلَى قَدْرِ عُقُولِهِمْ»؛ انبیاء وقتی با مردم سخن میگفتند به اندازه درک و فهم مردم سخن میگفتند اما در هنگام دعا و مناجات به اندازه معرفت و درک خود با خداوند سخن گفتهاند، لذا مفاهیم و مضامین عجیبی در این دعا نهفنه است و بنده هم خودم و هم مردم را به خواندن این مناجات توصیه میکنم.
مسئله بعدی دعای هر روز ماه شعبان است، که لازم است هر روز خوانده شود و مضامین بسیار خوب و قابل تأملی دارد که میفرمایند: «وَ هَذَا شَهْرُ نَبِیِّکَ سَیِّدِ رُسُلِکَ»، پروردگارا این ماه، ماه پیامبر توست پیامبری که سرور تمام پیامبران است؛ «شَعْبَانُ الَّذِی حَفَفْتَهُ مِنْکَ بِالرَّحْمَةِ وَ الرِّضْوَانِ»، پروردگارا شعبان ماهی است که با رحمت و رضایت خود آن را احاطه نمودهای؛ «الَّذِى كانَ رَسُولُ اللّٰهِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ يَدْأَبُ فِى صِيامِهِ وَقِيامِهِ فِى لَيالِيهِ وَأَيَّامِهِ»، ماهی که در آن شیوه پیامبر روزهداری در روز و عبادت در شب بود؛ «بُخُوعاً لَكَ فِى إِكْرامِهِ وَ إِعْظامِهِ إِلىٰ مَحَلِّ حِمامِهِ»، عادت پیامبر تا آخر عمر این بود که به این ماه اهمیت میدادند.
در ادامه مناجات میفرمایند: «اللّٰهُمَّ فَأَعِنَّا عَلَى الاسْتِنانِ بِسُنَّتِهِ فِيهِ، وَنَيْلِ الشَّفاعَةِ لَدَيْهِ»، خداوندا به ما توفیق عنایت فرما تا از روش پیامبر استفاده کنیم.
از جمله اعمال پر اهمیت دیگر این ماه، روزهداری، عبادت شبانه و رسیدگی به فقرا و مستمندان بنحوی که از لحاظ مالی و جسمی تمکن بهرهمندی از نعمات خداوند در ماه ضیافت الهی شوند.
مخصوصاً به خاطر اینکه ولادت حضرت بقیهالله الاعظم در این ماه است مردم به حضرت متوسل شوند تا حضرت با عنایات خود مشکلات دنیا و ویروسی که کشور ما و سایر کشورها را دچار خود کرده مدیریت و حل کنند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته